Det er hverdagene det er flest av, og det gjelder å fylle dem på best mulig måte.

Jeg har gjennom årene bodd mange ulike steder i landet med dertil ulik natur. Nå har jeg landet i Møre og Romsdal, et sted jeg aldri har tilbrakt mer tid enn et og annet besøk. Når det er sagt har jeg skjønt at det er en mektig natur her. For å forstå det trenger man nemlig ikke veldig mye tid i området. Sammen med et par andre steder er det vel et av de mest profilerte områdene vi har i landet, nettopp på grunn av den storslåtte naturen.

For meg som er oppvokst i «svarte skauen», og som stort sett har holdt meg til viddelandskap når jeg har dratt til fjells blir dette en ny erfaring. Jeg kommer nok aldri til å bli en tindebestiger eller utpreget toppturentusiast, men at det er mangt et flott skue å finne oppe i fjellsidene eller på de ulike toppene er det ingen tvil om. Og for de som er glade i fotografering er det vel rett og slett en perle om du er høyt eller lavt.

teltlivet_blogg_hverdagen_lepsøya1

Uken som nå har forløpt tok oss på tre nære fjellturer. Goaldet på Lepsøya, Vardane på Sulafjellet og Godøyfjellet. Ikke de mest strabasiøse turene, men det var flotte turer alle som en. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg på vei oppover mot toppene mang en gang tenkte at formen måtte være skrekkelig mye dårligere enn hva jeg trodde. På vei ned igjen fra de samme toppene tenkte jeg dog at det er jo pokker ikke rart at det er tungt å gå opp her!?!? Uansett, det er ikke til å komme ifra at det er noe helt annet å gå «rett opp og ned» enn hva det er i et mer variert terreng. Med litt råtten snø på kjøpet får du enda mindre igjen til frasparka.

teltlivet_blogg_hverdagen_lepsøya3

På turen til Goaldet fikk vi rene påskestemningen. Det var strålende sol fra skyfri himmel. Utsikten vestover tok oss med ut på storhavet, men om du vendte blikket mot øst ble du tatt med inn til Sunnmørsalpene. Og det var kanskje her i nærheten Kristofer Randers skrev:

«Staar du ved havet,

ude i leden hvor damperen stønner
ilsom paa færdselens veie forbi,
der, hvor af storme, som hylende drønner,
bølgen har lavet
lunefuldt legende sin melodi, –
ser du mot øst over aasernes rand
alfelet stige
op for dit øie et underfuldt vinkende
skjønhedens rige.
Det er de kneisende svimlende, blinkende
tinder i Søndmøres alpeland.»

teltlivet_blogg_hverdagen_lepsøya2

Justeringer på vei oppover

teltlivet_blogg_hverdagen_lepsøya4

På toppen

teltlivet_blogg_hverdagen_lepsøya5

En strålende stund

teltlivet_blogg_hverdagen_lepsøya6

På vei hjem

Et par dager senere gikk turen til Vardane på toppen av Sulafjellet. Det var ikke så mye å se til sola denne dagen, men et og annet streif ble det. Vinden hadde derimot gjort entre så det ble ganske friskt mot toppen. Og med vinden hadde også disen kommet, fjellene innover i Sunnmørsalpene var dermed bleke og syntes smått beskjedne sammenlignet med når det er klarvær. Det var uansett kjekt å få blåst støvet av trugene igjen.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet1

Glissen furuskog er noe av det fineste jeg vet.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet2

Linjer og formasjoner.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet6

Friskt oppover mot toppen.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet3

Salt og pepper nærmer seg toppen.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet4

Forblåst.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet5

Fra toppen.

teltlivet_blogg_hverdagen_sulafjellet7

Så bar det nedover igjen

Den siste turen gikk til Godøyfjellet. Tanken var egentlig å ta seg en tur opp til Storhornet, men all den tid vi startet fra «andre siden» av fjellet ble det ikke til at vi tok turen oppom hornet. Vi ruslet derimot rundt på «platået» mellom storhornet og Sloktinden. Med gråvær og vind ble det ikke engang til at termosen ble åpnet. Da vi var vel nede ved bilen kom jaggu første regndråpen så det var egentlig like greit at den termosen forble full.

teltlviet_blogg_hverdagen_godøya1

Rolig nå gutt!

teltlivet_blogg_hverdagen_godøya2

Kameralek

Det ble altså tre fjellturer denne uken, og jeg ser frem til fortsettelsen. Det er mange spennende områder å utforske. Jeg vil nok allikevel kikke litt ekstra etter noen greie dalfører, jeg må nemlig ikke gå rett opp og rett ned….