De siste årene er det fluestanga som har blitt mest brukt. Nå skulle jeg ha ny haspelstang.

Jeg måtte til pers. Etter mange års tjeneste måtte jeg i fjor si takk og farvel til min trofaste haspelstang. Jeg har vel aldri vært den som har lagt mest penger på bordet for en fiskestang, og ville helst ikke ut med for mye penger denne gangen heller. Det var ikke den dyreste som ble med hjem, men allikevel litt dyrere enn hva jeg hadde håpet på. Når jeg i tillegg endte opp med en ny snelle var jeg egentlig over budsjettet med god margin.

Trøsten, unnskyldningen og håpet er at det på sikt skal være en god investering.

Det er mange år siden jeg sist eide en teleskopstang, men det var et av alternativene jeg vurderte denne gangen. Teleskopstang ble allikevel til slutt forkastet. De har selvsagt blitt mye bedre med årene, og enkelte har sågar fått gode skussmål har jeg sett, men med de tidligere erfaringene mine (leddene låser seg, utsatt for å knekke, etc) turte jeg rett og slett ikke gå for en slik stang.

teltlivet_blogg_fiskestang1

Nyervervelsene får lufte seg

Stanga jeg endte opp med er en firedelt Berkley Pulse XCD Travel. Det finnes ulike stenger i denne modellen. Stanga jeg falt ned på er 8,6 fot og beregnet for kastevekter mellom 7 og 17 gram. 8,6 fot er i utgangspunktet litt kortere enn hva jeg opprinnelig hadde tenkt, men det er mulig denne greier seg bra allikevel. Det er ikke første gangen jeg har hatt en Berkley stang, og med tidligere Berkley stang/er har jeg vært godt fornøyd, noe som i sin tur gjør kjøpet litt tryggere.

Ny snelle ble det også. En DAM Quick Contrast 420 FD. I motsetning til stanga er dette et merke jeg aldri tidligere har hatt. I bunn og grunn lot jeg meg vel overtale av betjeningen. Det er heller ikke så mye informasjon å finne om den på nett, men førsteinntrykket er riktig bra.

I løpet av uken som gikk ble det et par prøveturer. Som nevnt har jeg et godt førsteinntrykk av snella. Den virker godt balansert og jeg opplevde ikke noe negativt i løpet av de to prøveturene, men hvordan den for eksempel er å kjøre storørreten med vites enda ikke (bremsen er tross alt noe av det viktigste med en snelle). Jeg håper derimot at jeg skal gjøre meg den erfaringen i løpet av sommeren.

teltlivet_blogg_fiskestang3

Snella

Stanga er oppgitt med en kastevekt på 7-17 gram. Jeg prøvde både spinner og sluk mellom 7 og 12 gram. Til tross for at stanga ikke er lengre enn 8,5 fot synes jeg den sammen med snella kastet både langt og godt. Det er også verd å nevne at det på snella pr nå sitter en i utgangspunktet en ganske kraftig fireline sen. Den nåværende er av 0,15 mm. Greit nok at man har håp om storørret, men det for da være grenser…..

På de to turene jeg hadde med stanga var det ikke så mye å sette fingeren på i grunnen bortsett fra en ting. Det eneste som var negativt var lyden av friksjon. Jeg vil tro den kommer fra sena og den ytterste stangringen (toppringen). Dette er vel ikke noe ukjent fenomen, men like fullt irriterende. Jeg håper at dette vil gi seg etter noe tids bruk, men er langt fra sikker. Om det ikke skulle gi seg er det vel kanskje mulig å bytte hele stangringen.

teltlivet_blogg_fiskestang2

Sølvkroken spesial 12 gram var en av slukene som ble forsøkt med nye stanga

Dette oppsettet kommer til å bli mye brukt i løpet av sesongen, og jeg håper på å få kjenning med storørreten. Selv om det finnes dyrere og sikkert bedre utstyr føler jeg meg trygg på at både stang og snelle holder mål.