Om en uke har vi trolig tatt de første skrittene på vei inn i Børgefjell.

Turen som først var å se i horisonten nærmer seg nå med stormskritt. Dette vil derfor bli mitt siste innlegg her før kompassnåla peker nordover. De siste ukene har turen rykket stadig nærmere, og om en ukes tid vil det mest sannsynlig ikke være noen flere uker, eller dager, mellom meg og turen. Om en uke er jeg trolig på vei inn i Børgefjell. De første skrittene på en tur som vil vare i 2 måneder er tatt. Sommerfuglene i magen har ankommet.

teltlivet_blogg_2mnd1

Snart venter dette

Som jeg nevnte i første innlegget som omhandlet denne turen hadde jeg på det tidspunktet en grov grovplan. Det har jeg enda. Planen er i utgangspunktet 1 måned i Børgefjell og 1 måned i Lomsdal-Visten, men den er faktisk så løs at om jeg etter 1 måned i Børgefjell finner ut av at jeg av en eller annen grunn vil tilbringe også måned nummer to i Børgefjell, ja, så gjør jeg nettopp det. Alt jeg vet er at jeg skal være 2 måneder på tur. Det er for meg mer enn nok. Jeg har følgelig heller ingen plan hva angår rutevalg eller hvor jeg skal være når, men jeg tror jeg starter ved Simskardet.

De siste ukene har gått med på forberedelser. Det vil si et forsøk på forberedelser. Jeg hadde ambisjoner om å få en del ned på papir i denne prosessen, men det meste har foregått i hodet. Jeg mener å ha kontroll på det som har med utstyr å gjøre, og det er kun småting som gjenstår. Men denne uken må jeg til pers om jeg vil eller ikke. Jeg kommer til å gå over alt utstyr, ta en siste sjekk, og få alt på papir slik at jeg er sikker på å få med det jeg skal ha med. Det eneste som fremdeles er et usikkerhetsmoment er maten. Hvor mange måltider skal baseres på fisk, hvilken mat skal med etc?

Det mest interessante på utstyrsfronten foruten enkelte nyervervelser er at jeg kommer til å gå for et nytt system hva angår bekledning på denne turen. Om det er særlig smart å teste ut slik på en såpass lang tur kan nok diskuteres, men slik blir det altså. Jeg får i hvert fall  testet «systemet» på skikkelig vis….

teltlivet_blogg_2mnd2

Samboerne i sin vante hybel

Det er ikke så ofte jeg har noen mål eller målsetninger før turene mine, men til tross for at planen er såpass løs som den er, har jeg denne gangen allikevel noen få mål:

  • Teste nytt «system» hva angår bekledning
  • Ha korte dagsetapper. Ha flest mulig dagsetapper under 10 km
  • Fiske mer enn hva jeg har gjort de siste årene, og basere 15 måltider pr mnd på fisk (antallet er enda ikke spikret)
  • Ta bilder når det er som kjipest
  • Skriv dagbok
  • Lev mest mulig i nuet

Sørgelige mål synes du? Vel, det får stå sin prøve. Tidligere har jeg sjelden hatt noen i det hele tatt.

Ellers er det rart å kjenne på en form for spenning i forkant av turen. Det er mange år siden sist jeg kjente på lignende spenning knyttet til friluftslivet. Det er selvsagt fordi turen denne gangen har en varighet på 2 måneder. Lengste sammenhengende telttur har til nå vært 3 uker. En «2 måneders» har bare figurert i en av mange drømmer. Nå skal en av drømmene bli virkelighet. Og med det øker også spenningen. Hvordan vil det bli å være på tur over en såpass lang periode? Hvordan blir fisket og matsituasjonen? Hvordan vil jeg bli påvirket av sammenhengende møkkavær over lengre perioder og uforutsette problemer om dette inntreffer? Vil jeg bli lei når alt er vått, fisket feiler og jeg lever i et inferno av mygg osv osv….. Jeg gleder meg som en unge, men er samtidig ydmyk nok til å vite at ikke alle dager vil bli like gode. Men bare det å forberede seg på møkkadagene i forkant tror jeg er av stor betydning.

teltlivet_blogg_2mnd3

Han gleder seg til dette livet han rakkaren her også

Nå gjenstår det kun en siste innspurt før Lopi og jeg sitter i en smekkfull bil og gauler «han kjøre EEEEE-6  den strakaste ve»i atter en gang.

Dette blir selvsagt mitt tureventyr i år. Om du velger skogen eller stryker til fjells. Om du drar på kort eller lang tur, ønsker jeg deg en riktig god tursommer.

Vi snakkes i September!