Vi skriver april, og vinteren er i ferd med å passere. Under tak.

Det er langt mellom oppdateringene, men det betyr ikke at hvalen har strandet. Det betyr bare at det har vært litt liten tid til overs de siste månedene. Det har riktignok blitt enkelte dagsturer selv om de ikke har blitt ført i pennen, og de daglige gåturene med «ruslebiffen» fortoner seg ikke som spesielt interessante.  Vinteren har kort og godt vært preget av ny jobb og lite tur. Jeg ser allikevel lys i både tunellen og fremtiden .

teltlivet_blogg_oppdatering1

Det er lys å se

Ny jobb og nytt bosted

Når oktober var omme, og kalenderen viste november, da viste også folkeregisteret ny adresse. Nå var det Tyinkrysset og Filefjell som skulle bli heimen. Med nytt bosted var det også ny jobb. Når sant skal sies var det vel ny jobb som var årsaken til nytt bosted denne gangen. Jobb i en bransje jeg ikke hadde vært i tidligere.

Noen uker tidligere hadde jeg blitt oppmerksom på en jobbannonse hvor de søkte etter ny daglig leder ved Intersport Filefjell. En butikk som var mer rettet mot ski, fiske og friluftsliv enn den gjennomsnittlige sportsbutikken du som oftest finner. Og når området i seg selv fremstår som plommen i egget med et hav av muligheter for et variert friluftsliv, ja da var det kanskje på tide å prøve å kombinere egne interesser med jobb!? Kort oppsummert var jeg heldig å få jobben hvor det om vinteren er mer ski enn kunstskøyter, og hvor det om sommeren er flere fiskestenger enn hva det er tennisracketer. Jeg har forresten ikke noe personlig i mot hverken kunstskøyter eller tennisracketer.

Selv om jeg nå har flyttet til fjells og har et hav av muligheter til å bedrive et variert friluftsliv har det som nevnt ikke blitt noe annet enn en og annen dagstur. Faktum er at jeg har brukt mye tid på ny jobb. Dette var dog noe jeg var forberedt på så det er langt fra overraskende at vinteren har fortonet seg som den har gjort. I tiden som kommer skal det allikevel bli mer turer enn hva det har vært så langt.

 

teltlivet_blogg_oppdatering2

En strålende vakker vinterdag

 

teltlivet_blogg_oppdatering3

Kaffepause

Prosjekter

Som en følge av å ha base i et nytt område dukker det også opp nye muligheter. Jeg har allerede sett mange muligheter og potensielle prosjekter. Et av prosjektene har jeg allerede så smått begynt på. Foreløpig ser dette lovende ut, og jeg antar at jeg får et bedre bilde av arbeidet de nærmeste månedene. Uten å gå i detalj kan jeg røpe at det dreier seg om en bok. Jeg drodler også med andre prosjekter, men akkurat nå er det dette bokprosjektet som har blitt viet det meste av tiden jeg har hatt til overs.

teltlivet_blogg_oppdatering4

 

teltlivet_blogg_oppdatering5

I godt selskap med Tyin i bakgrunnen

Mulige samarbeid.

Jeg har ettersom tiden har gått mottatt flere hyggelige forespørsler om mulige samarbeid. Det er både smigrende og artig å bli kontaktet, men jeg har så langt valgt å takke nei. Det er både fordeler og ulemper ved slike samarbeid, og det kan ved enkelte tilfeller være vanskelig å avgjøre om hvorvidt man burde slå til eller ikke. Akkurat nå vurderer jeg faktisk også en spesifikk forespørsel, men her avventer jeg foreløpig mer informasjon, så får jeg etter hvert se hva det blir til.

teltlivet_blogg_oppdatering6

På ski over Tyin

Mulige innkjøp

For de fleste er det alltid noe på listen over hva man har lyst på. Slik er det også for meg, men jeg vil gjerne at det skal være et (relativt) reelt behov for det jeg kjøper. Siden fotografering har tatt mer og mer plass i friluftslivet mitt de siste årene dukker det også opp nye behov underveis.

Det er hel rekke av ting jeg har lyst til å anskaffe innenfor kategorien foto, men jeg tror jeg kommer til å prioritere en ny ekstern skjerm for etterbehandling av bilder, og et objektiv av typen Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Om det er noen som har erfaring med dette objektivet setter jeg pris på om du forteller om erfaringene du har gjort deg i kommentarfeltet.

Også med tanke på mulige prosjekter i tiden som kommer har jeg et ønske om å utvide «fotoparken» litt til. Og det er nok å ha lyst på i så måte….

teltlivet_blogg_oppdatering7

Jakter lyset

Fortsettelsen til teltlivet.no

Teltlivet.no vil fortsette også fremover. Jeg har allikevel en jobb å gjøre med tanke på oppgraderinger hva gjelder utforming. Jeg vil blant annet lage til et bedre system for bilder. Arkivløsning slik den har vært frem til nå fungerer i beste fall så der. Det er mange ulike måter å gjøre dette på og jeg har enda ikke bestemt meg helt, men trolig kommer jeg til å velge photoshelter. Også her hadde jeg satt pris på eventuelle innspil.

Så nå som det er klart at jeg hverken har strandet eller gått i hi gjenstår det bare å ønske riktig god påske (jeg blir under tak)!