Fri som jeg aldri før har vært eller fanget som aldri før?

Så var dagen kommet. Første mandagen i den nye hverdagen sto plutselig for døren. Ingen fast jobb, ingen fast bopel, deler av tryggheten i hverdagen er borte. Nå skal jeg stå på egne ben. I tiden som kommer er det nok å ta tak i, flere prosesser er igangsatt og ulike baller må landes. Det var derfor behov for at denne mandagen besto av kontorarbeid og kruttsterk kaffe. Mailer ble sendt, telefoner besvart og sannelig ble det også påbegynt helt nye saker.

Hjemmekontor

Det er ikke til å komme bort fra at dette er nytt på alle mulige måter. Det handler om å skape seg selv en helt ny hverdag. Hvordan skal man få det til å gå rundt økonomisk, hvor lett eller vanskelig blir det å ikke ha et fast tak over hodet med alle dets bekvemmeligheter, hvordan skal man organisere hverdagen og hva er en god deal? Oppsummert blir det mange mange spørsmål. Mange av spørsmålene og problemstillingene er også emner som i seg selv med stor sannsynlighet vil ende som egne bloggposter ved senere anledninger.

Oppsigelsestiden har gått fort, nesten litt for fort. Jeg hadde et ønske om å forberede det jeg kunne forberede omkring teltlivet før oppsigelsestiden var omme. Noe har jeg rukket å forberede, noe har jeg så vidt igangsatt og noe må jeg ta tak i nå.

Det jeg i stor grad har gjort så langt har vært å få tanker og planer for fremtiden på papir. Det tror jeg fort bli avgjørende for tiden som kommer. I tillegg er jeg i dialog med ulike aktører om mulige samarbeid. Mange av disse prosessene vil bli landet i løpet av høsten.

Den siste uken før jeg forlot jobb og bopel fikk jeg også besøk av produksjonsselskapet Veri media. Jeg kan ikke si så mye om besøket som sådan, men det var et spennende besøk, og allerede senere denne måneden er planen å møtes igjen. Et potensielt veldig spennende prosjekt!

 

Besøk fra Veri media

Ved siden av det rent administrative vil jeg den kommende uken prøve å rydde opp i eget reir. Jeg har oppbevart mange av eiendelene mine på et lager som nå skal gjennomgås. Målet er å kvitte meg med overflødige saker jeg ikke bruker. Det jeg ikke beholder skal enten kastes eller gis bort evt selges på finn.no. Når denne uken er omme håper jeg at den jobben er gjort.

Deretter går turen tilbake til Filefjell hvor jeg skal fotografere for Jotun Fishing i en uke. Om været spiller litt på lag bør det bli en bra uke på jobb!

I tillegg har jeg nå fått lov til å disponere en liten bu i høyfjellet i området Filefjell. Her må jeg prøve å få gått inn med litt ved slik at Jøtulen er klar til bruk. Jeg vil nok tilbringe noe tid her allerede i vinter, og det er mulig jeg avsetter hele januar måned der inne for å kjenne litt på elementene, isfiske og kanskje forsøke å lure en revefant eller to.

Når veden er på plass setter jeg nok kursen sørover igjen. Da kommer jeg mest sannsynlig til å bygge meg en gapahuk i Agderskogene som jeg kan ha som midlertidig bopel når det faller seg slik. Kanskje er det der jeg skal feire julaften etter endt førjulsjakt?

Jo, så håper jeg på å få til en telttur mot slutten av måneden.

Så får tiden vise: Vil jeg være fri som jeg aldri før har vært eller fanget som aldri før?

September kommer i alle fall til å gå fort.

Lett å håpe på en telttur i løpet av måneden