Bokhylla

Gode bøker er nesten som enkelte viner, de blir bare bedre med årene. Det skal riktignok sies at en dårlig bok ikke nødvendigvis endrer seg nevneverdig, men en virkelig bra bokopplevelse følger deg gjerne gjennom livet.

I bokhylla vil jeg med jevne mellomrom legge til nye bøker som jeg mener hører hjemme i denne kategorien.

Selv er jeg stadig på let etter nye bøker så send meg gjerne en mail om du skulle ha noen gode tips på lur.

Teltlivet_Bokhylla_Landingsside3

Teltlivet_Bokhylla_test3

teltlivet_roteskuff_bokhylla_1_1

 

”Tre i Norge ved to av dem” må regnes som en av de gode gamle klassikerne. Den ble første gang utgitt på engelsk i 1882. Boken er en reiseskildring om oppholdet til tre unge engelskmenn som i 1880 reiser til Norge og Jotunheimen for å bedrive jakt og fiske. Skildringen tar deg med på reisen fra Kristiania, og gjennom dalførene på vei til Jotunheimen.

Les mer

teltlivet_roteskuff_bokhylla_4_!

«Insektslære for fluefiskere» tar for seg en viktig del av fluefisket for dem som vil ta et skritt videre som fluefisker. Entomologi, eller insektlære om du vil, er trolig noe som for mannen i gata vil fremstå en smule sært. For en fluefisker derimot er det ikke bare nyttig, men selve fluefisket blir mange ganger artigere når man skjønner litt mer av hva som utgjør matfatet til de der under vannflaten.

Les mer

teltlivet_roteskuff_bokhylla#3

«Hjalmar Dale – den glemte eventyrer» handler om mannen som var læremesteren til Helge Ingstad (forfatteren av «Pelsjegerliv»), og er en mann som lenge har vært et ubeskrevet blad for mange. Endelig er spotlighten på han og vi får vite mer om hans eventyr på egenhånd i Canadas villmark, som varte fra han var en ung mann og til hans død.

Les mer