Fordømte skolisser

Det er kanskje flere enn meg som etter en tids bruk har opplevd at skolissene ryker. Dette er noe jeg selv har opplevd flere ganger. Om skoene holder ryker lissene! Periodevis har jeg også hatt med ei ekstra lisse eller to om turen har hatt en viss varighet. I vår røk den ene lissa atter en gang, jeg gikk på dertil egnet butikk og fant en standard skolisse ment til fjellstøvler.

Jeg var riktignok skeptisk for den var en smule tynn etter min smak. Overflaten var også glattere enn hva jeg liker. Det gikk selvsagt ikke lange tiden før også denne sa takk for seg. Igjen sto jeg med en lisse hvor jeg hadde slått en knute for at den skulle henge sammen. Den andre som originalt fulgte med skoen begynte å vise «innmaten» og var faretruende nær ved å ryke.

teltlivet_roteskuff_skriblerier_fordømteskolisser1

Disse er nå oppbrukte

 

teltlivet_roteskuff_skriblerier_fordømteskolisser2

Den originale lissa viser «innmaten» og den nye henger i hop ved hjelp av en knute

Det finnes helt sikkert ulike alternativer for å finne gode skolisser som egner seg til fjellstøvler, men jeg har gjennom årene opplevd at lissene ryker litt oftere enn hva som skulle være nødvendig. Skoenes hemper har helt sikkert også en del å si. På de fjellstøvlene jeg bruker nå er hempene ganske så skarpe, og vil følgelig slite dertil på lissene. Det jeg endte opp med denne gangen var faktisk lisser som er ment brukt på hockeyskøyter.

teltlivet_roteskuff_skriblerier_fordømteskolisser3 

Nye lisser

 

teltlivet_roteskuff_skriblerier_fordømteskolisser4

 Legg merke til skarpe kanter på hempene

Disse lissene er mer enn lange nok så det er bare å justere de til den lengden man ønsker om man synes de blir for lange slik de opprinnelig er. De har en overflate jeg liker godt, og jeg vil anta at de er relativt solide og holdbare. Det vil riktignok tiden vise, men inntil videre lever jeg i håpet.

 

Først publisert: 30. november 2014