Sven Richard

Navnet er altså Sven Richard Møller. Kort oppsummert har jeg brukt tiden frem til 2018 på å finne ut hva jeg ønsker å bruke tiden som kommer på. Det vet jeg nå.

Oppveksten ble tilbragt på skaubygda Iveland i Indre Agder. Etter en annerledes barndom droppet jeg ut av videregående og gikk inn i Forsvaret som nittenåring. Der var jeg 12 år i ulike stillinger, mesteparten av tiden som etterforsker i Militærpolitiet. Etter tiden i grønt sto oljebransjen for tur. Frem til da hadde jeg alltid vært en kar som ofte var å finne ute i naturen – enten under vandring på en lengre tur, en kveldsøkt etter ørreten eller kanskje på jakt etter et nytt fotomotiv. Det ble med tre år som QHSE-rådgiver før man måtte finne seg nytt levebrød som følge av nedgangstidene i 2015. Da tok jeg det første bevisste jobbvalget som gikk i retning av friluftsliv og begynte som daglig leder ved Intersport Filefjell ved foten av Jotunheimen. Etter halvannet år med mye lærdom og gode opplevelser der har jeg bestemt meg for å ta steget helt ut.

Jeg skal nå prøve meg som freelancer, primært innenfor friluftsliv. Adjø til A4-liv med trygghet og fast bopel. Si hei til eventyr, bomsetilværelse og tilpasningsdyktighet. Dette betyr i praksis at man velger:

Rim i skjegget vs Glattbarbert

Hotell vs Telt

iPhone vs Speilrefleks

Egenfisket ørret vs Pizza

Sliten Jeep vs Tesla 

Fjellstøvler vs Lakksko

Bok vs Film

Stier vs Asfalt 

Sykling vs Gåing

Fjell vs Skog

Motorbåt vs Kano

Kaffe vs Te

Inntektsmessig så har jeg planer om å skrive artikler for aviser og fagblader, fotografere på oppdrag og salg av enkeltbilder, guiding, kurs, foredrag, skrive bok, og ta enkelte strøjobber her og der. Jeg kommer til å fortsette å skrive på bloggen som ble startet i 2013, men nå med fokus på livet som freelancer i tillegg til det rent friluftsmessige. I tillegg har jeg Instagramprofilene @teltlivet og @seen_through_my_lenses, og er også tilstede på Facebook.

Jeg kommer selvsagt til å være i Byen fra tid til annen, men poenget er at jeg ofte skal være å finne utendørs. Som regel med min firebente kamerat Lopi.

Håper du har lyst til å bli med på reisen, og send meg gjerne en e-post dersom du ønsker det!