Sven Richard

Teltlivet_Biografi_SvenRichard1

Navnet er altså Sven Richard Møller. Jeg er en kar som ofte er å finne ute i naturen enten det er under vandring på en lengre tur, en kveldsøkt etter ørreten eller kanskje jeg bare er ute på jakt etter et fotomotiv. Jeg kunne i det hele tatt kommet med mange eksempler på hva som drar meg ut, men poenget er at jeg ofte er å finne utendørs. Fellesnevneren for all aktivitet er at min firebente kamerat Lopi alltid er med. Ellers kan jeg vel oppsummeres slik:

Rim i skjegget vs Glattbarbert

Hotell vs Telt

iPhone vs Speilrefleks

Egenfisket ørret vs Pizza

Flue vs Sluk

Fjellstøvler vs Lakksko

Bok vs Film

Sen kveld vs tidlig morgen

Sykling vs Gåing

Fjell vs Skog

Kajakk vs Kano

Kaffe vs Te

Selv om jeg ofte er å finne utendørs hender det også at jeg er under tak. Da er sjansen stor for at jeg har en god bok i hendene eller at jeg sysler med mine egne skriblerier. Dette førte til at jeg for et par år siden opprettet en blogg hvor jeg skrev litt om turlivet, i tillegg til enkelte andre naturrelaterte ting jeg måtte ha på hjertet.

Fra og med januar 2016 ble derimot denne nettsiden mitt digitale hjem, og da med en integrert blogg. Jeg har med tiden også skrevet mer på arenaer og for aktører utenfor mitt eget digitale hjem. Lite av dette er digitalt, men et par artikler publisert på nettstedet Harvest.as, kan du lese her og her om det skulle være av interesse.

Ved siden av friluftslivet har også foto lenge vært en hobby. De senere årene har da også foto fått en større og større plass i både hverdagen og i friluftslivet mitt. Etterhvert ble det til mer enn bare en hobby, og i dag selger jeg jevnlig bilder, i tillegg til å bli forespurt om fotooppdrag. I den nærmeste fremtid vil jeg prøve å få laget et nytt bildearkiv med mer innhold tilgjengelig på nettsiden.

Det som slår meg er at det er med foto som så mye annet. Etter hvert som man lærer seg mer og mer så skjønner man samtidig at det er mer og mer å lære. Jeg er derfor fast bestemt på å ta nye steg hva angår fotokunnskap og ferdigheter i tiden som kommer.

Med fotointeressen endte jeg etterhvert på Instagram. «Hovedprofilen» @teltlivet inneholder kun naturbilder, mens profilen @seen_through_my_lenses er gjenstand for andre kategorier og eksperimenter.

Størstedelen av arbeidslivet mitt har blitt viet Forsvaret, men for noen år siden meldte jeg overgang til det private. Som en følge av nedgangstidene i oljebransjen ble det dog en ende på det forrige arbeidsforholdet for en tid tilbake. I dag har jeg dermed status som jobbsøker.

I tillegg til å være på jobbjakt har jeg flere prosjekter hva angår mitt friluftsliv på gang. Dette er prosjekter som for meg er av en «viss størrelse» uten at jeg skal gå i detaljer på disse nå. Info om dette kommer når prosjektene nærmer seg, men dette er ganske langt frem i tid.

Uansett så har jeg bestemt meg for at livet videre skal leves mer utendørs enn det allerede gjøres i dag. Jeg har med det staket ut min egen kurs med tilhørende mål. Veien dit kan følges på denne siden, og på Facebook.

teltlivet_biografi_svenrichard2