Nyttårstur (29 des – 01 jan)

Jeg hadde lenge gledet meg til en det som skulle være omtrent en ukestur i romjulen og til over nyttår. Ribba gikk derfor ned på høykant og julepapiret ble revet av pakkenelikkene før jeg satte meg i bilen videre sørover. Jeg skulle ikke komme særlig langt. Lampene i dashbordet begynte plutselig å blinke slik jeg bare har sett hos Reodor Felgen bak spakene i Il Tempo Gigante.

En lang historie kort blir noe slikt som: motorhavari, Viking redningsbil, hjemme på morgenkvisten, problemer med å få bilen på verksted grunnet helligdager og forsinket avreise til turen. Det kunne bare bli fra mandag til torsdag med lånt bil.

Så med slike kjepper i hjulene hvisket ikke bare trærne på undertegnede, de var like utålmodige som meg. Det var trærne like nord øst for Kyrkjebygda i Nissedal kommune og i Telemark fylke som hoiet og bar seg. Og jeg? Jo jeg kom humpende oppover riksveiene i en rød Yaris og satte ikke i marsj før mørket hadde lagt seg.

Når Yarisen var parkert, med truger på beina og sekken på skuldrene ja da var det plutselig ikke så verst å være akkurat meg lengre allikevel. Jeg og Lopi trasket innover med måneskinn som lyste opp snøen blant skjørtegranene. Det eneste som så ut til å være i bevegelse i tillegg til oss var et og annet stjerneskudd. Vi skulle gå i omtrent et par timer før leirplassen ble bestemt. Den skulle vise seg å vare hele turen.

teltlivet_blogg_telemarkI1

Akkurat kommet opp på kollen hvor leirplassen etableres

teltlivet_blogg_telemarkI2

Bålet er tidlig i gang under månen

 

Etter at vi kommer frem blir det til å få opp tarpen før vedsankingen starter. Akkurat vedsankingen skulle vise seg å bli en enkel affære for det var knallgod ved veldig lett tilgjengelig. Slikt gjør det litt ekstra enkelt på tur. Vi snuser litt på bålrøyken og finner posen en gang før midnatt.

teltlivet_blogg_telemarkI3

Utsikt fra soveposen

Vi våkner opp til overskyet vær og med lite planer. Det blir sanket ved, fyrt bål, drukket kaffe og lekt i snøen. Slik vi pleier å gjøre det når vi er på tur. Jeg hadde i tillegg med meg boka om Hjalmar Dale som ble utgitt i høst. Min julepresang til meg selv. Denne ble også lest når vi hadde tid mellom alle de andre gjøremålene. Interessant lesning ved bålet, og spesielt artig etter å ha lest Pelsjegerliv av Helge Ingstad på mang en tur tidligere.

teltlivet_blogg_telemarkI4

Vi skuer etter sola i øst

teltlivet_blogg_telemarkI5

Snøsmelting til morrakaffen

teltlivet_blogg_telemarkI6

Vips var den klar

teltlivet_blogg_telemarkI7

Fin ramme for en slik bok

teltlivet_blogg_telemarkI8

Veden varmer like mange ganger som den alltid har gjort

Så våkner vi opp til siste dagen i året som gikk. For vår del ble det altså i heiene her i Telemark vi skulle befinne oss. I dag blir det å spenne på trugene og ta seg en tur i området. Ikke for tidlig naturligvis. Vi legger inn tid til litt ekstra kos i dag før vi spankulerer avgårde. Vi trekker mot vest for å få en titt av selve «dalen i Nissedal».

teltlivet_blogg_telemarkI9

Atter en morgen gryr

teltlivet_blogg_telemarkI10

Kalasfrokost på siste dagen av året

teltlivet_blogg_telemarkI11

Vi trasker vestover, men holder oss langs land på vannene

teltlivet_blogg_telemarkI12

Fjellene på andre siden av dalen

teltlivet_blogg_telemarkI13

En liten rast i sola

teltlivet_blogg_telemarkI14

På vei tilbake og leiren er et sted ved vannet midt i bildet

Vi er tilbake fra utflukten omtrent når det begynner å mørkne, igjen blir det å fyre bål og gjøre klar til vår lille feiring. Den skal foregå i stillhet, hvor vi tenker litt på turåret som gikk og litt på det vi nå står foran. Mest skal vi allikevel ta oss tid til å være takknemlige for at vi har mulighet til å bedrive det friluftslivet vi setter så høyt. Det er fort gjort å ta det som en selvfølge, men det er det altså ikke.

Til nyttårsmiddag unner vi oss pæreskinke til forrett, mens det er Norsk Turmat som står for hovedrett og dessert. Akkurat den sjokoladedesserten var slett ikke så dum å avslutte med, og skeia ble i så måte slikket gullende ren. Siden middagen gikk av stabelen presis klokken 1900, hadde vi vårt eget lille fyrverkeri klokken 2000 før vi igjen fant posen omkring klokken 2200. Harde bud med andre ord.

teltlivet_blogg_telemarkI15

Nyttårsmiddag

teltlivet_blogg_telemarkI16

Vårt eget lille fyrverkeri

teltlivet_blogg_telemarkI17

Tid til ettertanke

Første dagen i 2015 blir brukt til å svette seg tilbake til bilen på truger gjennom tung snø.

Det gjenstår egentlig bare å ønske et riktig godt nytt turår, så……

Godt nytt turår!

teltlivet_blogg_telemarkI18

På vei hjem