10 fantastiske steder for teltturer i Norge

Norge er et land som er kjent for sin utrolige naturlige skjønnhet, og det er ingen bedre måte å oppleve den på enn ved å dra på telttur. Med et utall av fantastiske steder å velge mellom, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Men fortvil ikke! I denne artikkelen vil vi presentere deg for 10 fantastiske steder for teltturer i Norge.

Fra majestetiske fjelltopper til spektakulære fossefall og idylliske innsjøer, disse destinasjonene vil ta pusten fra deg. Utforsk de bortgjemte perlene i Hardangervidda nasjonalpark eller opplev den uberørte naturen i Jotunheimen. Uansett hvilket sted du velger, vil du bli møtt med en unik kombinasjon av eventyr og ro.

Enten du er en erfaren turgåer eller bare ønsker å komme deg ut i naturen, er disse stedene perfekte for alle nivåer. Så pakke teltet ditt, ta med deg venner eller familie, og gjør deg klar for uforglemmelige øyeblikk i norsk natur. Bli med oss når vi utforsker de 10 fantastiske stedene for teltturer i Norge!

 • Preikestolen: En av Norges mest ikoniske turer, med en spektakulær klippe som stiger 604 meter over Lysefjorden.
 • Trolltunga: En utfordrende og belønnende tur som tar deg til den berømte trolltungen, en utstikkende klippe med fantastisk utsikt over Ringedalsvatnet.
 • Romsdalseggen: En spektakulær fjelltur i Romsdalen, kjent for sin imponerende utsikt over fjellene og dalen nedenfor.
 • Jotunheimen nasjonalpark: Hjem til noen av Norges høyeste fjell, inkludert Galdhøpiggen. Utforsk de majestetiske landskapene og opplev den uberørte naturen.
 • Hardangervidda nasjonalpark: Europas største høyfjellsplatå byr på endeløse vidder, vakre innsjøer og et variert dyreliv. Perfekt for teltturer og fotturer.
 • Lofoten: Denne øygruppen er kjent for sine dramatiske fjellformasjoner, hvite sandstrender og pittoreske fiskevær. Opplev midnattssolen og det unike nordlyset.
 • Senja: Ofte referert til som Norge i miniatyr, har Senja et mangfoldig landskap med bratte fjell, dype fjorder og idylliske strender. Ideelt for teltturer langs kysten.
 • Lyngenfjord: Utforsk det majestetiske Lyngsalpene, et fjellområde som tilbyr spektakulær utsikt, isbreer og muligheter for toppturer.
 • Telemarkskanalen: Ta en båttur gjennom Telemarkskanalen og opplev den vakre naturen i Telemark. Perfekt for teltturer langs kanalen og innsjøene.
 • Geirangerfjorden: En av

De 10 beste stedene for teltturer i Norge

Hvis du er en friluftsentusiast som elsker å tilbringe tid i naturen, er Norge et fantastisk land å utforske. Med sin spektakulære natur og varierte landskap, er det mange flotte steder å dra på telttur. Her er de 10 beste stedene for teltturer i Norge:

1. Jotunheimen nasjonalpark: Jotunheimen er et paradis for fjellentusiaster. Med sine majestetiske fjell, frodige daler og krystallklare innsjøer, tilbyr nasjonalparken utallige muligheter for teltturer. Du kan velge mellom enkle dagsturer eller lengre ekspedisjoner, avhengig av ferdighetsnivået ditt.

2. Hardangervidda nasjonalpark: Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå og et ideelt sted for teltturer. Området har et unikt landskap med store vidder, fjelltopper og vakre fossefall. Du kan også oppleve den berømte Rallarvegen sykkelruten som går gjennom nasjonalparken.

3. Lofoten: Lofoten-øyene er kjent for sin dramatiske kystlinje, hvite sandstrender og imponerende fjellformasjoner. Å campe på en av de idylliske strendene mens du ser midnattssolen eller nordlyset er en opplevelse du sent vil glemme.

4. Senja: Senja er ofte referert til som Norges vakreste øy, og det med god grunn. Med sine fjorder, fjell og uberørte strender er dette et flott sted for teltturer. Utforsk øyas mange turstier og nyt den spektakulære naturen rundt deg.

5. Femundsmarka nasjonalpark: Beliggende i Røros-regionen, er Femundsmarka nasjonalpark en av de største sammenhengende villmarksområdene i Skandinavia. Her kan du oppleve uberørt natur, vandre langs stier eller padle i innsjøer og elver.

6. Preikestolen: Preikestolen er en av Norges mest ikoniske turistattraksjoner, og det er også et flott sted for teltturer. Campe i nærheten av Lysefjorden og våkne opp til fantastisk utsikt over det dramatiske landskapet.

7. Rondane nasjonalpark: Rondane nasjonalpark ligger midt i hjertet av Norge og byr på varierte terreng, inkludert majestetiske fjelltopper og dype daler. Dette er et flott område for fotturer og teltturer, spesielt hvis du ønsker å unnslippe mengden.

8. Trollheimen: Trollheimen er kjent for sin ville natur og spektakulære fjellandskap. Her kan du finne mange flotte teltsteder langs turstiene eller ved innsjøene. Utforsk det varierte terrenget og nyt den fantastiske utsikten.

9. Lyngenfjord: Lyngenfjord-området er kjent for sine majestetiske fjell, dype fjorder og vakre strender. Dette er et flott sted for teltturer, enten du ønsker å utforske fjellene eller nyte roen ved vannkanten.

10. Romsdalen: Romsdalen er berømt for sin dramatiske natur, inkludert Trollveggen og Romsdalshorn. Dette er et flott område for teltturer, spesielt hvis du liker klatring eller fotturer i bratte fjellterreng.

Uansett hvilket av disse stedene du velger å besøke, sørg for å være godt forberedt på værforholdene og ta hensyn til reglene og tillatelsene som gjelder for camping i området. Nyt den spektakulære naturen Norge har å by på under din telttur!

Optimale tidspunkter å besøke de fantastiske teltturene i Norge

Norge er kjent for sine vakre landskap og unike natur, og det er en rekke fantastiske teltområder spredt over hele landet. Men for å få mest mulig ut av teltturen din, er det viktig å velge riktig tidspunkt å besøke disse stedene.

Sommermånedene: Juni til august

Den optimale tiden å dra på telttur i Norge er vanligvis i løpet av sommermånedene, fra juni til august. Dette er når været er mildest og temperaturene er behagelige. Du kan forvente mer solskinn og mindre nedbør i disse månedene, noe som gjør det ideelt for utendørsaktiviteter som camping og fotturer.

Populære teltområder om sommeren:

 • Jotunheimen nasjonalpark
 • Hardangervidda nasjonalpark
 • Rondane nasjonalpark

Høst- og vårmånedene: September til mai

Hvis du ønsker å oppleve den vakre norske naturen utenfor turistsesongen, kan høst- og vårmånedene være et flott alternativ. Været kan imidlertid være mer ustabilt i denne perioden, med lavere temperaturer og større sannsynlighet for nedbør. Det er viktig å være godt forberedt og ha riktig utstyr når du drar på telttur på denne tiden av året.

Populære teltområder om høsten og våren:

 • Lofoten
 • Trolltunga
 • Kjeragbolten

Vintermånedene: Desember til februar

Hvis du er en erfaren vintercamper og liker utfordringer, kan du også vurdere å dra på telttur i Norge om vinteren. Dette kan gi deg en helt unik opplevelse, men det er ekstremt viktig å være godt forberedt og ha riktig utstyr. Vær oppmerksom på at været kan være svært kaldt og uforutsigbart, så sørg for å sjekke værmeldingen grundig før du legger ut.

Populære teltområder om vinteren:

 • Jotunheimen nasjonalpark
 • Svalbard
 • Rørosområdet

Slik planlegger og forbereder du deg på en vellykket telttur i Norge

Når du planlegger en telttur i Norge, er det flere ting du bør ta hensyn til for å sikre at turen blir vellykket og trygg.

Finn det perfekte teltområdet

Først og fremst må du finne det perfekte teltområdet som passer til dine preferanser og ferdighetsnivå. Tenk på hva slags natur du ønsker å oppleve, om du foretrekker fjellandskap, skoger eller kystområder. Sjekk også hvilke fasiliteter som er tilgjengelige, som toaletter, vannkilder og bålplasser.

Pakk riktig utstyr

Når du drar på telttur i Norge, er det viktig å ha riktig utstyr for å takle de varierte værforholdene. Du bør pakke med deg et vanntett telt, sovepose og liggeunderlag som holder deg varm om natten. Klærne dine bør være laget av pustende materialer og kunne beskytte deg mot både vind og regn.

Mat og drikke

Planlegg måltidene dine nøye og sørg for å ha nok mat og drikke for hele turen. Velg matvarer som er lette å tilberede ute i naturen, som frysetørret mat eller enkle retter som kan tilberedes på primusen. Husk også å ha med nok vann eller mulighet til å rense vann fra naturlige kilder.

Værforhold og sikkerhet

Sjekk alltid værmeldingen før du legger ut på teltturen din. Værforholdene kan endre seg raskt i Norge, spesielt i fjellområdene. Ha alltid med deg et kart og en kompass, og vær oppmerksom på eventuelle sikkerhetsrisikoer som kan være forbundet med området du besøker.

Regler og tillatelser for camping på disse fantastiske stedene i Norge

Norge har visse regler og restriksjoner når det gjelder camping i naturen. Det er viktig å være klar over disse reglene for å respektere miljøet og opprettholde bærekraftige teltområder.

Allemannsretten

I Norge har vi allemannsretten, som gir alle rett til å ferdes fritt i naturen. Dette inkluderer også retten til å campe i utmark, så lenge man tar hensyn til naturmiljøet og respekterer privat eiendom. Det er imidlertid noen begrensninger knyttet til allemannsretten, som at man ikke kan campe nærmere enn 150 meter fra bebodde hus eller hytter uten samtykke.

Tillatelser for spesielle områder

Noen spesielle områder i Norge krever tillatelser eller betaling for camping. Dette gjelder blant annet nasjonalparker og verneområder. Sørg for å sjekke de lokale bestemmelsene for det området du planlegger å besøke, slik at du er klar over eventuelle restriksjoner eller krav.

Sporløs ferdsel

En viktig regel når man camper i Norge er å praktisere sporløs ferdsel. Dette betyr at du skal etterlate naturen akkurat slik du fant den, uten å etterlate søppel eller skade vegetasjonen. Ta med deg alt av søppel og bruk etablerte teltsteder når det er mulig.

Unike naturopplevelser under teltturene på de 10 fantastiske stedene i Norge

Når du drar på telttur til noen av de fantastiske stedene i Norge, vil du oppleve en rekke unike naturopplevelser som vil ta pusten fra deg.

Jotunheimen nasjonalpark

Jotunheimen nasjonalpark er kjent for sine majestetiske fjelltopper, inkludert Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell. Her kan du oppleve spektakulære fjellturer, isbreer og vakre innsjøer som Gjende. Du kan også prøve deg på klatring eller brevandring for ekstra spenning.

Hardangervidda nasjonalpark

Hardangervidda nasjonalpark er Europas største høyfjellsplatå og byr på enestående natur og dyreliv. Her kan du oppleve vidstrakte landskap, fossefall og reinbeiteområder. Ta med deg kameraet ditt for å fange øyeblikkene med vill natur og unikt dyreliv.

Rondane nasjonalpark

Rondane nasjonalpark er den eldste nasjonalparken i Norge og har et variert landskap med fjell, daler og innsjøer. Dette området er ideelt for fotturer og teltturer, spesielt langs den populære Rondane-stien. Her kan du oppleve stillheten og roen i naturen på sitt beste.

Lofoten

Lofoten er kjent for sin spektakulære skjærgård og majestetiske fjell som stiger rett opp fra havet. Under en telttur i Lofoten kan du nyte fantastisk utsikt, utforske hvite sandstrender og oppleve det rike dyrelivet som inkluderer havørn og sjøløver.

Trolltunga

Trolltunga er en av Norges mest ikoniske naturlige attraksjoner. Denne spektakulære klippeformasjonen henger 700 meter over Ringedalsvatnet, og turen dit gir deg fantastisk utsikt over Hardangerfjorden. En telttur til Trolltunga vil gi deg minner for livet.

Kjeragbolten

Hvis du er eventyrlysten, bør du vurdere å dra på telttur til Kjeragbolten. Denne berømte steinblokken sitter fast i en kløft mellom to fjellvegger, 1000 meter over Lysefjorden. Det er en utfordrende tur, men belønningen er en spektakulær utsikt og en følelse av triumf.

Svalbard

Svalbard er et arktisk paradis som tilbyr enestående naturopplevelser. Under en telttur på Svalbard kan du oppleve isbreer, fjorder og det unike dyrelivet som inkluderer isbjørner, reinsdyr og hvalross. Vær forberedt på ekstreme værforhold og ta nødvendige sikkerhetstiltak.

Rørosområdet

Rørosområdet i Trøndelag er kjent for sin rike kulturhistorie og vakre natur. Her kan du oppleve tradisjonelle setergårder, gamle gruver og koselige tettsteder. Ta med deg teltet ditt og nyt stillheten i den vakre naturen rundt Røros.

Senja

Senja blir ofte omtalt som “Norges vakreste øy” på grunn av sin varierte natur og dramatiske fjellandskap. Utforsk Senjas fjorder, fossefall og hvite sandstrender under en telttur. Du vil bli overveldet av den naturlige skjønnheten denne øya har å by på.

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er kjent for sitt varierte dyreliv, spesielt de majestetiske moskusokse. Ta med deg teltet ditt og opplev den vakre naturen i dette området, inkludert fjellandskap, innsjøer og fosser.

Konklusjon

Norge er virkelig et paradis for teltturer, med et overflod av fantastiske steder å utforske og oppleve. Fra majestetiske fjelltopper til idylliske innsjøer og frodige skoger, har dette landet alt en friluftsentusiast kan drømme om. Artikkelen har presentert ti utrolige steder som vil ta pusten fra deg og gi deg uforglemmelige opplevelser.

Uansett om du foretrekker å slå leir ved en fjordkant, i nærheten av en fossefall eller på en bortgjemt øy, vil Norge imponere deg med sin naturlige skjønnhet. Hver destinasjon tilbyr sitt unike landskap og muligheter for spennende aktiviteter som fotturer, fisking eller bare å nyte stillheten i naturen. Ta med deg ditt telt og utforsk disse ti fantastiske stedene for teltturer i Norge – du vil ikke bli skuffet!

 • Roger Hansen

  Hei! Jeg er Roger Hansen. Fra jeg var liten har jeg alltid følt meg hjemme ute i naturen, enten det er på en fjelltur eller ved et bål under stjernene. Friluftsliv er ikke bare en hobby for meg – det er en lidenskap. Jeg elsker å dele mine erfaringer og tips med andre, og håper at mine artikler her på Teltlivet inspirerer deg til å ta et steg nærmere naturen.

Leave a Comment