Hvordan velge det rette teltet for storfamilien

Drømmer du om å tilbringe tid i naturen med hele familien? Å campe og utforske det vakre norske landskapet kan være en fantastisk opplevelse for store familier. Men før du pakker sekken og drar på eventyr, er det viktig å velge det rette teltet.

Når man leter etter et telt som passer for storfamilien, er det flere ting man bør ta hensyn til. Først og fremst er størrelsen viktig. Et telt med god plass til alle familiemedlemmene vil sikre komfort og trivsel under campingturen. I tillegg bør man tenke på værbestandighet, enkel oppsett og holdbarhet.

I denne artikkelen vil vi gi deg noen nyttige tips og råd for å velge det perfekte teltet for storfamilien din. Enten dere er erfarne campere eller nybegynnere, vil disse tipsene hjelpe dere med å finne et telt som passer deres behov og gir dere en uforglemmelig opplevelse i naturen.

 • Det er viktig å velge et telt som passer til størrelsen på storfamilien din.
 • Ta hensyn til antall personer som skal sove i teltet, og sørg for at det er nok plass til alle.
 • Sjekk teltets dimensjoner og høyde for å sikre at det er romslig nok for både voksne og barn.
 • Vurder også behovet for ekstra lagringsplass til bagasje, utstyr og annet nødvendig utstyr.
 • Velg et telt med god vanntetthet og solid konstruksjon for å beskytte familien mot dårlig vær og vind.
 • Sørg for at teltet har gode ventilasjonsmuligheter for å unngå kondens og dårlig luftkvalitet inni teltet.
 • Vurder også vekten og bærekraften til teltet, spesielt hvis du planlegger lengre fotturer eller backpacking-turer med storfamilien.
 • Undersøk ulike typer teltdesign, som tunneltelt eller kuppeltelt, basert på dine preferanser og behov.
 • Sjekk anmeldelser fra andre familier som allerede har erfaring med campingturer med storfamilie, da de kan gi verdifulle tips om hvilke teltmodeller som fungerer best.

Hvordan velge det rette teltet for storfamilien

Når du skal velge et telt for storfamilien, er det flere viktige faktorer å vurdere. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne det perfekte teltet for dine behov:

1. Størrelse: Sørg for at teltet har nok plass til alle familiemedlemmene. Tenk på hvor mange personer som skal sove i teltet, og legg til litt ekstra plass for komfort. Det kan også være lurt å tenke på om det er behov for ekstra plass til oppbevaring av utstyr eller aktiviteter inne i teltet.

2. Konstruksjon: Velg et telt som er solid og godt konstruert. Teltet bør ha sterke stenger og solide materialer som kan motstå vind, regn og andre værforhold. Sjekk også om teltet har gode ventilasjonsmuligheter for å unngå kondensproblemer.

3. Enkel oppsett: Når du reiser med en stor familie, kan det være utfordrende å sette opp et telt. Velg derfor et telt som er enkelt å sette opp og ta ned igjen. Dette vil spare deg tid og frustrasjon under campingturen.

4. Vekt og transport: Tenk på hvor ofte du kommer til å flytte på teltet ditt. Hvis du planlegger å dra på flere campingturer, kan det være lurt å velge et lettere telt som er enklere å transportere.

5. Pris: Sett et budsjett for hvor mye du er villig til å bruke på et telt. Det finnes telt i ulike prisklasser, så det er viktig å finne en god balanse mellom pris og kvalitet.

Ved å ta hensyn til disse faktorene vil du kunne finne et telt som passer perfekt for din storfamilie og gi dere en behagelig og minnerik campingopplevelse.

Viktige faktorer å vurdere når du velger et telt for storfamilien

Når du skal velge et telt for en storfamilie, er det flere viktige faktorer å ta i betraktning. Først og fremst må du vurdere størrelsen på teltet. Et telt som er stort nok til å romme hele familien komfortabelt, er essensielt. Du bør også sjekke takhøyden i teltet for å sikre at det er nok plass til alle.

En annen viktig faktor er værbestandighet. I Norge kan været være uforutsigbart, og det er derfor avgjørende at teltet ditt kan takle ulike værforhold. Sørg for at teltet har god vanntetthet og solide materialer som kan motstå vind og regn.

Tips:

 • Vurder størrelsen på teltet basert på antall familiemedlemmer
 • Sjekk takhøyden i teltet for god bevegelsesfrihet
 • Sørg for at teltet er værbestandig med god vanntetthet og solid konstruksjon

Eksempel:

Et godt valg for en storfamilie kan være et tunnelltelt med flere soverom og en stor felles oppholdsdel. Dette gir hver familiemedlem sin egen private plass samtidig som dere har nok plass til å samles og nyte fellesaktiviteter.

Det er også viktig å vurdere enkelheten ved oppsett og nedtak av teltet. Når du har med en storfamilie, kan det være utfordrende å sette opp et komplisert telt. Velg derfor et telt som er brukervennlig og kommer med en god instruksjonsmanual.

Funksjoner og størrelser å se etter i et telt for storfamilien

Når du ser etter et telt for storfamilien, er det flere funksjoner og størrelser du bør vurdere. Først og fremst må du tenke på antall soveplasser. Et telt som passer for en storfamilie bør ha nok soveplasser til alle familiemedlemmene.

Et annet viktig aspekt er oppbevaringsmuligheter. Når man er ute på tur med en stor familie, er det viktig å ha nok plass til å lagre utstyr, klær og matvarer. Sørg for at teltet har romslige lommer eller oppbevaringsrom slik at dere kan holde orden på tingene deres.

Tips:

 • Vurder antall soveplasser basert på familiens størrelse
 • Sørg for at teltet har god oppbevaringskapasitet
 • Sjekk om teltet har ventilasjonssystemer for bedre luftsirkulasjon

Eksempel:

Et godt alternativ for en storfamilie kan være et telt med flere soverom og en romslig fortelt. Dette gir dere muligheten til å ha separate soveområder og samtidig ha nok plass til å oppbevare utstyr og matvarer.

I tillegg er det viktig å se etter telt laget av holdbare materialer som tåler slitasje over tid. Et slitesterkt telt vil være mer robust og kunne vare lenger, noe som er spesielt viktig når man har med en storfamilie på tur.

Slik sikrer du at teltet er holdbart og robust nok for en storfamilie

Når du investerer i et telt for en storfamilie, er det viktig å sikre at det er holdbart og robust nok til å takle ulike utfordringer. En av de beste måtene å gjøre dette på er å velge et telt laget av slitesterke materialer som polyester eller nylon.

Du bør også sjekke sømmer og glidelåser nøye. Sømmene bør være forsterket for å hindre lekkasjer, mens glidelåsene bør være solide og lette å betjene. Det kan også være lurt å se etter et telt med ekstra beskyttelse mot UV-stråling for bedre langtidsholdbarhet.

Tips:

 • Velg et telt laget av slitesterke materialer som polyester eller nylon
 • Sjekk sømmer og glidelåser for solid konstruksjon
 • Se etter ekstra beskyttelse mot UV-stråling for økt holdbarhet

Eksempel:

Et telt som kan være et godt valg for en storfamilie, er et modulbasert telt. Disse teltene er vanligvis laget av slitesterke materialer og har solide konstruksjoner. Modulsystemet gjør det også mulig å tilpasse teltet etter familiens behov og gi muligheten til å utvide eller endre teltets form.

Husk også å ta vare på teltet ditt ved å rengjøre det grundig etter hver tur og oppbevare det riktig når det ikke er i bruk. Dette vil bidra til å forlenge levetiden til teltet ditt og sikre at det alltid er klart for nye eventyr med storfamilien din.

Anbefalte teltmodeller for store familier

Når du ser etter et telt for en stor familie, kan det være nyttig å ha noen anbefalinger på hånden. Her er noen populære teltmodeller som passer godt for store familier:

Tips:

 • Tunnel- eller kuppeltelt med flere soverom og felles oppholdsdel
 • Modulbaserte telt med fleksible konfigurasjonsmuligheter
 • Familietelt med ekstra stor fortelt for oppbevaring og fellesaktiviteter

Eksempel:

1. Nordisk Halland 2-6 er et tunnel telt som kan tilpasses etter familiens behov. Det har flere soverom og en stor felles oppholdsdel.

2. Helsport Fjellheimen Superlight 4 Camp er et lettvektstelt som passer for familier på opptil fire personer. Det har god plass til både soving og opphold.

3. Robens Klondike Grande er et kuppeltelt med en unik stil og romslig plass til hele familien. Det har også et stort fortelt for ekstra oppbevaring.

Tips og råd for å gjøre teltvalget enklere og mer vellykket for storfamilier

Når du skal velge et telt for en storfamilie, kan det være nyttig å ha noen tips og råd i bakhodet. Her er noen tips som kan gjøre teltvalget enklere og mer vellykket:

Tips:

 • Lag en liste over dine behov og preferanser før du begynner å se etter telt
 • Sjekk anmeldelser og anbefalinger fra andre familier med lignende behov
 • Besøk en utendørsbutikk for å få hjelp fra eksperter på teltvalg

Eksempel:

Å lage en liste over dine behov og preferanser før du begynner å se etter telt, kan hjelpe deg med å fokusere på de viktigste kriteriene. Tenk på hvor mange personer som skal bruke teltet, hvilke aktiviteter dere skal gjøre, og hvilke værforhold dere kan møte.

Anmeldelser og anbefalinger fra andre familier kan gi verdifulle innsikter og hjelpe deg med å finne teltmodeller som har blitt testet og anbefalt av andre storfamilier.

Til slutt kan det være lurt å besøke en utendørsbutikk der du kan få hjelp fra eksperter på teltvalg. De vil kunne svare på spørsmål, gi råd basert på din families behov, og tilby deg muligheten til å se og prøve ut forskjellige teltmodeller før du tar en endelig avgjørelse.

Oppsummering

Når du velger det rette teltet for storfamilien, er det viktig å ta hensyn til flere faktorer. Først og fremst må du vurdere størrelsen på teltet, slik at det har nok plass til alle familiemedlemmene og deres eiendeler. Videre bør du sjekke værbestandigheten til teltet, slik at det kan motstå ulike værforhold som regn, vind og snø.

En annen viktig faktor å vurdere er enkelheten i oppsettet. Velg et telt som er enkelt å montere og demontere for å spare tid og unngå frustrasjon. Det er også lurt å se etter et telt med god ventilasjon for å sikre komfortabelt inneklima under varmt vær eller fuktige forhold.

Videre bør du alltid sjekke materialene som teltet er laget av, for å sikre kvalitet og holdbarhet. Vekt og pakkestørrelse er også avgjørende når du skal transportere teltet til campingplassen eller fjellområdet.

Til slutt vil jeg anbefale å lese nøye gjennom brukeranmeldelser og få råd fra erfarne campere før du tar den endelige beslutningen. Ved å følge disse retningslinjene, vil du være godt rustet til å velge det rette teltet for storfamilien din, og nyte mange minneverdige opplevelser i naturen sammen.

 • Roger Hansen

  Hei! Jeg er Roger Hansen. Fra jeg var liten har jeg alltid følt meg hjemme ute i naturen, enten det er på en fjelltur eller ved et bål under stjernene. Friluftsliv er ikke bare en hobby for meg – det er en lidenskap. Jeg elsker å dele mine erfaringer og tips med andre, og håper at mine artikler her på Teltlivet inspirerer deg til å ta et steg nærmere naturen.

Leave a Comment