Det er ikke akkurat villmark, men det ble en 17 mai feiring i teltet ved Førevann

Igjen nærmet vi oss feiringen av 17 mai. I mange år har jeg hatt som tradisjon å legge en av årets overnattingsturer til nettopp denne tiden, og latt feiringen foregå ute i guds frie natur. De senere årene har denne turen gått til et fast område i Indre Agder, men av ulike grunner var ikke dette stedet aktuelt i år. Jeg vaklet mellom flere områder, men falt til syvende og sist ned på Førevann med fiske i tankene.

Jeg har bare vært ved Førevann ved en tidligere anledning. Den gangen tok jeg meg inn fra nord og holdt jeg meg i de østlige delene av vannet. Denne gangen parkerte jeg ved bommen i starten av grusveien som ligger ved FV 42. Denne grusveien går nordover forbi Kjetevatn før den etter ca 7km? ender ved Førevann. Ved veis ende trakk jeg vestover og la meg på en av halvøyene som strekker seg ganske langt ut i vannet.

teltlivet_blogg_førevann1

Årets 17 mai leir

teltlivet_blogg_førevann2

God morgen Norge

teltlivet_blogg_førevann3

Hipp hipp!

Jeg hadde som sagt mål om å fiske litt. Fluestanga var da også med, men det var ikke mye den ble brukt. Enten blåste det, vakene var ikke innen kastehold eller jeg hadde nesa begravd langt ned i lyngen for å se på insektlivet.

teltlivet_blogg_førevann4

Nymfeskallet etter en døgnflue

teltlivet_blogg_førevann5

Døgnflue

teltlivet_blogg_førevann6

«noen» har forsynt seg med døgnflua

teltlivet_blogg_førevann7

En kommende vårflue i huset sitt

teltlivet_blogg_førevann8

Vårflue

teltlivet_blogg_førevann9

Dette vet jeg ikke hva er

teltlivet_blogg_førevann10

I midten av nettet

teltlivet_blogg_førevann11

En liten hoggorm på svøm

I løpet av turen tenkte jeg på det faktum at jeg de siste årene har fått langt færre fisk enn hva jeg en gang gjorde. «før om årene» fikk jeg da alltid fisk! Men ved nærmere ettertanke tror jeg rett og slett det kommer av at jeg den gang fisket for å få fisk. I det siste har jeg stort sett blitt fortryllet med alt rundt selve fiskingen, og så lenge snøret stort sett er på land eller at jeg gjør lite eller ingenting for å forbedre oddsene er det ikke rart det er blitt som det er blitt. En billig unnskyldning tenker du? Om sommerens eventyr slår til skal jeg igjen fiske for å få fisk. Det må jeg nemlig…

Ellers kan det nevnes at turen i dette området står i stor kontrast til besøket i Årdalen tidligere denne måneden. Om du vil ha følelsen av å være på skauen er ikke dette stedet du drar til, men om du bare vil ut og fiske en tur er det absolutt et alternativ.

teltlivet_blogg_førevann12

Den er nå fin der den ligger