10 tilbehør du alltid bør ha med på telttur

Når du skal på telttur, er det viktig å være godt forberedt. Du vil ikke ende opp med å savne noe viktig når du er langt fra sivilisasjonen og omgitt av vakker norsk natur. Derfor har vi satt sammen en liste over 10 essensielle tilbehør som du alltid bør ha med deg på teltturen.

Først og fremst, en pålitelig sovepose er avgjørende for en god natts søvn under stjernehimmelen. Velg en som passer til værforholdene og temperaturen du forventer å møte. Videre, et solid telt som kan beskytte deg mot vind og regn er en absolutt nødvendighet. Sørg for at det er lett å sette opp og pakke ned igjen.

I tillegg til disse grunnleggende tingene, bør du også ha med deg et godt liggeunderlag for ekstra komfort, samt en pålitelig hodelykt eller lommelykt for å navigere i mørket. En førstehjelpsutstyr er også uunnværlig i tilfelle uhell eller skader. Husk også å ta med nok mat og vann, samt en kokeapparat eller primus for matlaging.

Med disse 10 essensielle tilbehørene i bagasjen kan du være trygg på at du er godt rustet for alle utfordringer som kan oppstå under din neste telttur. Utforsk den fantastiske norske naturen med selvtillit og nyt øyeblikkene i friluftslivet!

 • En solid og pålitelig teltduk er avgjørende for å beskytte deg mot vær og vind.
 • Et kraftig teltunderlag vil gi ekstra isolasjon og komfort under søvnen.
 • Alltid ha med en hodelykt eller lommelykt for å navigere i mørket og finne ting i teltet.
 • Pakk alltid med en førstehjelpsutstyr som inkluderer bandasjer, desinfeksjonsmiddel og smertestillende medisiner.
 • En god sovepose tilpasset sesongen du skal campe i, vil holde deg varm gjennom natten.
 • Ha alltid med nok mat og vann til hele turen, samt en bærbar vannrenser hvis du trenger å fylle opp underveis.
 • Ta med et multifunksjonelt verktøy som kan hjelpe deg med alt fra matlaging til reparasjoner av utstyr.
 • En pålitelig kompass eller GPS-enhet vil hjelpe deg med å navigere i ukjent terreng.
 • Pakk alltid ekstra klær, spesielt varme lag som ullsokker og en regnjakke, for å være forberedt på uforutsette værforhold.

10 essensielle tilbehør for en vellykket telttur

En vellykket telttur handler ikke bare om å ha det rette teltet og soveposen. Det riktige tilbehøret kan virkelig forbedre komforten og opplevelsen av å være ute i naturen. Her er 10 essensielle tilbehør som du bør vurdere å ta med på din neste telttur:

1. Liggeunderlag: Et godt liggeunderlag er avgjørende for en god natts søvn i teltet. Det isolerer deg fra kulden i bakken og gir ekstra polstring for komfort.

2. Stormkjøkken: Et stormkjøkken er praktisk for å lage varm mat og drikke under alle værforhold. Velg et lett og bærbart alternativ som passer dine behov.

3. LED-lykt: En pålitelig LED-lykt er viktig for å kunne se i mørket rundt leirplassen eller inne i teltet. Sørg for at den har lang batterilevetid og justerbart lysstyrke.

4. Multiverktøy: Et multiverktøy med forskjellige funksjoner som kniv, tang, saks og skrutrekker kan være svært nyttig på teltturen.

5. Førstehjelpsutstyr: Ha alltid med et komplett førstehjelpsutstyr som inkluderer bandasjer, desinfeksjonsmiddel, smertestillende og annet nødvendig utstyr.

6. Myggnett: Beskytt deg mot irriterende mygg og insekter med et godt myggnett som kan festes rundt teltåpningen eller over sengen.

7. Vanntett oppbevaring: Hold viktige gjenstander som telefon, lommebok og klær tørre ved å pakke dem i vanntette poser eller beholdere.

8. Fottøy: Gode fottøy er avgjørende for en vellykket telttur. Velg et par komfortable og holdbare sko eller støvler som passer til terrenget du skal utforske.

9. Kokeutstyr: Ta med et lett kokeutstyr som en kjele, stekepanne og bestikksett for å kunne lage mat på leirplassen.

10. Kart og kompass: Selv om du har GPS på telefonen, er det alltid lurt å ha med et kart og kompass for å kunne navigere i naturen hvis teknologien skulle svikte.

Disse 10 tilbehørene vil bidra til å gjøre din telttur mer komfortabel, praktisk og trygg. Husk alltid å planlegge nøye før du drar på tur og sjekk værforholdene før avreise.

Forbedre komforten på teltturen med disse tilbehørene

Å dra på telttur er en flott måte å komme nærmere naturen og nyte friluftslivet. Men for å virkelig kunne nyte opplevelsen, er det viktig å ha riktig utstyr og tilbehør som kan forbedre komforten underveis. Her er noen essensielle tilbehør som kan gjøre teltturen enda mer behagelig:

1. Soveunderlag

Et godt soveunderlag er avgjørende for en god natts søvn ute i naturen. Velg et underlag som isolerer godt mot kulden fra bakken og som gir god støtte til kroppen. Det finnes ulike typer underlag, som oppblåsbare madrasser eller skumunderlag. Finn det som passer best for deg og dine behov.

2. Liggeunderlag

Når man skal slappe av rundt leirbålet eller inne i teltet, kan et liggeunderlag være svært nyttig. Et liggeunderlag gir polstring og beskyttelse mot ujevnheter i underlaget, samtidig som det isolerer mot kulde og fuktighet. Velg et lett og sammenrullbart liggeunderlag som tar minimalt med plass i ryggsekken.

3. Campingseng

Hvis du ønsker ekstra komfort på teltturen, kan en campingseng være verdt å vurdere. En campingseng gir en opphøyd og stabil overflate å sove på, og gjør det lettere å komme seg inn og ut av sengen. Velg en sammenleggbar campingseng som er lett å transportere.

Oppsummering:

 • Velg et godt soveunderlag som isolerer mot kulde og gir god støtte
 • Et liggeunderlag gir ekstra polstring og isolasjon mot ujevnt underlag
 • En campingseng kan gi ekstra komfort på teltturen

Riktig utstyr og tilbehør for å takle ulike værforhold på teltturen

Når man er ute i naturen på telttur, kan været være uforutsigbart. Det er derfor viktig å være godt forberedt med riktig utstyr og tilbehør som kan hjelpe deg med å takle ulike værforhold. Her er noen essensielle ting du bør ha med deg:

1. Regntrekk til teltet

Et regntrekk til teltet er avgjørende for å holde deg og utstyret ditt tørt under regnfulle dager. Sørg for at regntrekket passer til størrelsen på teltet ditt, og at det er laget av vanntett materiale.

2. Vindsekk eller vindtett jakke

Når det blåser kraftig, kan det være utfordrende å holde varmen. En vindsekk eller en vindtett jakke kan være redningen. Disse beskytter mot kulde og vind, og bidrar til å opprettholde kroppstemperaturen.

3. Allværsjakke

En allværsjakke er et viktig plagg å ha med seg på teltturen. Den beskytter mot både regn og vind, samtidig som den er pustende og lett å bevege seg i. Velg en jakke av god kvalitet som tåler ulike værforhold.

Oppsummering:

 • Sørg for å ha et regntrekk som passer til teltet ditt
 • En vindsekk eller vindtett jakke beskytter mot kulde og vind
 • En allværsjakke er et viktig plagg for å takle ulike værforhold

Viktige sikkerhetsartikler du bør ha med deg på camping i naturen

Når man camper i naturen, er det viktig å prioritere sikkerheten. Her er noen viktige sikkerhetsartikler som du bør ha med deg på campingturen:

1. Førstehjelpsutstyr

Et godt utstyrt førstehjelpssett er avgjørende for å kunne håndtere mindre skader og uhell underveis. Sørg for at settet inneholder plaster, bandasjer, desinfeksjonsmiddel, saks og annet nødvendig utstyr.

2. Kompass eller GPS

For å kunne orientere deg i naturen og unngå å gå deg vill, er det viktig å ha med et kompass eller en GPS-enhet. Dette hjelper deg med å finne veien tilbake til leirplassen eller navigere i terrenget.

3. Lommelykt eller hodelykt

En pålitelig lyskilde er essensiell når man camper ute i naturen. Enten det er for å finne veien rundt leirplassen om kvelden, eller for å utforske området rundt teltet ditt, er en lommelykt eller hodelykt uvurderlig.

Oppsummering:

 • Førstehjelpsutstyr bør være godt utstyrt for håndtering av mindre skader
 • Kompass eller GPS hjelper deg med å orientere deg og unngå å gå deg vill
 • Lommelykt eller hodelykt gir pålitelig lyskilde i mørket

Gjør teltturen mer praktisk og spennende med smarte gadgets og innovative tilbehør

Teknologi kan også være en nyttig følgesvenn på teltturen. Her er noen smarte gadgets og innovative tilbehør som kan gjøre teltturen både mer praktisk og spennende:

1. Solcelleladere

Med en solcellelader kan du lade opp elektroniske enheter som mobiltelefoner, kameraer og GPS-enheter ved hjelp av solenergi. Dette er spesielt nyttig når man er langt fra strømkilder og ønsker å holde utstyret ladet.

2. Bærbare LED-lamper

Bærbare LED-lamper er energieffektive og gir godt lys i teltet eller rundt leirplassen. Disse lampene er vanntette og enkle å henge opp eller ta med seg på kveldsturer.

3. Campingkokeapparat

Et campingkokeapparat gjør matlagingen enklere og mer praktisk på teltturen. Velg et lett og sammenleggbart apparat som passer til dine behov, enten det er for enkel oppvarming av mat eller mer avansert matlaging.

Oppsummering:

 • Solcelleladere gir mulighet for lading av elektroniske enheter ved hjelp av solenergi
 • Bærbare LED-lamper gir energieffektivt lys rundt leirplassen
 • Campingkokeapparat gjør matlagingen enklere og mer praktisk

Konklusjon

For å sikre en vellykket og komfortabel telttur er det viktig å ha riktig utstyr med seg. I denne artikkelen har vi sett på ti viktige tilbehør som du alltid bør ha med deg. Fra et solid telt og varme soveposer til praktiske kjøkkenredskaper og førstehjelpsutstyr, er det viktig å være godt forberedt.

Å investere i høykvalitetsutstyr av god kvalitet vil bidra til å gjøre turen mer behagelig og trygg. Det er også viktig å pakke smart, med tanke på plass- og vektbegrensninger. Husk å planlegge godt før turen, sjekke værforholdene, og ta hensyn til den spesifikke destinasjonen du skal besøke.

Med de riktige tilbehørene kan du nyte naturen uten stress eller bekymringer. Uansett om du er en erfaren friluftsentusiast eller nybegynner, vil disse essensielle tilbehørene hjelpe deg med å få mest mulig ut av din neste telttur. Så pakk sekken din, ta tak i kartet ditt, og la eventyret begynne!

 • Roger Hansen

  Hei! Jeg er Roger Hansen. Fra jeg var liten har jeg alltid følt meg hjemme ute i naturen, enten det er på en fjelltur eller ved et bål under stjernene. Friluftsliv er ikke bare en hobby for meg – det er en lidenskap. Jeg elsker å dele mine erfaringer og tips med andre, og håper at mine artikler her på Teltlivet inspirerer deg til å ta et steg nærmere naturen.

Leave a Comment