7 ting du alltid bør ha med på skogstur

Skogsturer er en fantastisk måte å komme seg ut i naturen på og oppleve den vakre norske naturen. Men før du legger ut på eventyr, er det viktig å være godt forberedt. Her er syv ting du alltid bør ha med deg på skogstur.

Først og fremst er det viktig å ha riktig fottøy. Gode tursko eller støvler vil gi deg god støtte og beskyttelse mot ujevnt terreng og potensielle skader. Et par solide sokker vil også bidra til å holde føttene tørre og komfortable underveis.

Videre er det viktig å ha med nok mat og drikke. En solid lunsjpakke, litt snacks og rikelig med vann vil sørge for at du holder energinivået oppe gjennom hele turen. Husk også å pakke med ekstra mat i tilfelle turen tar lengre tid enn planlagt.

I tillegg bør du ha med et førstehjelpssett i tilfelle uhellet skulle være ute. Småskader som kutt eller skrubbsår kan enkelt behandles underveis, men det kan også være lurt å ha med noen grunnleggende medisiner i

 • En solid ryggsekk: En god ryggsekk er essensiell for en vellykket skogstur. Velg en som passer godt på ryggen og har nok plass til alt utstyret ditt.
 • Kart og kompass: Selv om du kanskje har med deg en GPS eller bruker mobiltelefonen din til navigasjon, er det alltid lurt å ha med et kart og kompass som backup. Teknologien kan svikte, men kart og kompass vil alltid være pålitelige.
 • Førstehjelpsutstyr: Skader kan oppstå når du er ute i naturen, så sørg for å ha med et godt utstyrt førstehjelpsskrin. Inkluder ting som bandasjer, plaster, sårrens og smertestillende medisiner.
 • Vanntett telt eller hengekøye: Været kan være uforutsigbart i skogen, så det er viktig å ha et vanntett telt eller en hengekøye som beskytter deg mot regn og fuktighet. Dette vil sikre at du får en behagelig nattesøvn uten å bli våt.
 • Nok mat og drikke: Når du er ute på tur, trenger kroppen din ekstra energi. Pakk med deg næringsrik mat som tørket frukt, nøtter, energibarer og lettlaget mat som pasta eller ris. Husk også å ha med nok vann eller mulighet til å rense vann fra naturen.
 • Klær etter værforholdene: Skogsturer kan være utfordrende når det gjelder værforhold. Sørg for å ha med deg klær som passer til både varmt og kaldt vær. Lag på lag-prinsippet er smart, slik at du kan justere etter temperaturen.
 • Kniv eller multiverktøy: En kniv eller et multiverktøy er alltid nyttig å ha med seg på skogstur. Det kan brukes til alt fra matlaging og reparasjoner til å lage bål

De syv viktige tingene å alltid ha med på skogstur

Når du skal ut på skogstur, er det viktig å være godt forberedt. Det er flere essensielle ting du bør ha med deg for å sikre en trygg og vellykket tur. Her er de syv viktigste tingene:

 1. Kart og kompass: Et detaljert kart over området du skal utforske, samt et pålitelig kompass, er avgjørende for å navigere i skogen. Selv om du bruker en GPS-enhet, er det alltid lurt å ha et fysisk kart som backup.
 2. Førstehjelpsutstyr: Skader kan oppstå selv på kortere turer, så det er viktig å ha med et komplett førstehjelpsutstyr. Sørg for at det inneholder bandasjer, sårrens, smertestillende medisiner og annet nødvendig utstyr.
 3. Vanntett telt eller bivuakk: Hvis du planlegger å overnatte i skogen, må du sørge for at du har et vanntett telt eller bivuakk. Dette vil beskytte deg mot værforholdene og gi deg en trygg og komfortabel soveplass.
 4. Vannflasker og nok mat: Hydrering og riktig ernæring er avgjørende under en skogstur. Ha med deg nok vannflasker og mat som passer til turens varighet. Velg mat som er lett å bære og ikke trenger kjøling.
 5. Kniv: En solid kniv er et allsidig verktøy som kan være nyttig i mange situasjoner under en skogstur. Den kan brukes til matlaging, bygging av ly, kutting av grener og mye mer.
 6. Lommelykt eller hodelykt: Selv om du planlegger å være tilbake før det blir mørkt, kan uforutsette hendelser oppstå. Ha alltid med deg en pålitelig lommelykt eller hodelykt for å kunne navigere trygt i mørket.
 7. Klær etter værforholdene: Værforholdene kan endre seg raskt i skogen, så det er viktig å ha med klær som passer til ulike situasjoner. Ha med både varme klær, regntøy og solbeskyttelse for å være godt rustet.

Hvorfor er det nødvendig å ha disse tingene med på skogstur?

Å ha disse syv tingene med på skogstur er nødvendig av flere grunner. For det første sikrer kart og kompass at du kan navigere trygt gjennom terrenget og finne veien tilbake til startpunktet ditt uten problemer. Dette er spesielt viktig hvis du befinner deg i områder uten mobildekning eller der GPS-signalene kan være svake.

Førstehjelpsutstyr er avgjørende for å kunne håndtere eventuelle skader eller nødsituasjoner som kan oppstå underveis. Det gir deg muligheten til å gi førstehjelp til deg selv eller andre turdeltakere mens du venter på profesjonell hjelp.

Et vanntett telt eller bivuakk gir deg en trygg og beskyttet soveplass i tilfelle uventet dårlig vær. Det holder deg tørr og varm gjennom natten, noe som er essensielt for å unngå hypotermi og andre helseproblemer.

Vannflasker og mat er nødvendig for å opprettholde energinivået og hydreringen din under turen. Å være godt hydrert og ha nok næring i kroppen bidrar til bedre fysisk ytelse og mental skarphet, samtidig som det reduserer risikoen for utmattelse.

En kniv er et allsidig verktøy som kan brukes til mange formål, inkludert matlaging, bygging av ly, kutting av grener og tau, samt mange andre oppgaver som kan oppstå underveis. Den kan være avgjørende i nødsituasjoner eller bare gjøre turen mer praktisk og behagelig.

Lommelykt eller hodelykt gir deg muligheten til å fortsette turen trygt selv når det blir mørkt. Dette er spesielt viktig hvis du har planlagt en lengre tur eller hvis du befinner deg i områder uten gatelys eller annen belysning.

Klær etter værforholdene er viktig for å beskytte deg mot elementene. Å ha riktige klær kan hjelpe deg med å unngå hypotermi, solbrenthet og andre værrelaterte helseproblemer. Det gir også muligheten til å justere klærne etter temperatur- og værforholdene underveis.

Hvordan kan disse syv tingene sikre en trygg og vellykket skogstur?

Å ha disse syv tingene med på skogstur kan være avgjørende for din sikkerhet og trivsel underveis. Kart og kompass bidrar til at du ikke går deg vill, slik at du alltid vet hvor du er og hvordan du kommer tilbake til startpunktet ditt. Dette reduserer risikoen for å måtte tilbringe natten utendørs uten beskyttelse eller navigere gjennom ukjent terreng uten veiledning.

Førstehjelpsutstyr gir deg muligheten til å håndtere mindre skader eller nødsituasjoner mens du venter på profesjonell hjelp. Dette kan være avgjørende for din egen sikkerhet eller andres helse og kan bidra til å minimere konsekvensene av en ulykke eller skade.

Vanntett telt eller bivuakk gir deg en trygg og komfortabel soveplass, uavhengig av værforholdene. Dette gjør det mulig å hvile godt og våkne uthvilt, slik at du kan fortsette turen med fornyet energi og fokus.

Vannflasker og mat sikrer at du har nok væske og næring tilgjengelig underveis. Dette bidrar til å opprettholde energinivået og hydreringen din, noe som er viktig for å opprettholde fysisk ytelse og mental skarphet. Å være godt ernært reduserer også risikoen for utmattelse eller svimmelhet underveis.

En kniv gir deg muligheten til å håndtere ulike oppgaver som kan oppstå under turen. Enten det er matlaging, bygging av ly eller kutting av grener, gir en solid kniv deg et allsidig verktøy som kan hjelpe deg med å takle utfordringer og gjøre turen mer behagelig.

Lommelykt eller hodelykt sørger for at du kan fortsette turen trygt selv når det blir mørkt. Dette gir deg muligheten til å fullføre planlagte ruter uten bekymring for manglende belysning eller dårlig sikt.

Klær etter værforholdene beskytter deg mot ekstreme temperaturer, vind, regn eller solskinn. Riktig klesvalg gjør at du kan holde deg komfortabel uansett værforholdene underveis i turen. Det reduserer også risikoen for helseproblemer som følge av eksponering for elementene.

Andre essensielle elementer å vurdere å ta med på skogstur

I tillegg til de syv viktige tingene nevnt ovenfor, er det også andre essensielle elementer du bør vurdere å ta med på skogstur. Disse inkluderer:

 • Ekstra klær: Ha med deg ekstra sett med klær i tilfelle du blir våt eller trenger å skifte underveis.
 • Varmt sovepose: En varm og isolert sovepose er avgjørende for komfortabel søvn under kalde netter i skogen.
 • Brannstartere: Ha med deg fyrstikker, lightere eller annet utstyr for å kunne tenne bål. Dette gir både varme og muligheten til matlaging.
 • Komfortable sko: Gode og slitesterke tursko eller støvler er nødvendig for å beskytte føttene dine og gi god støtte under lengre turer.
 • Insektsmiddel: Skogen kan være full av insekter, spesielt om sommeren. Ha med deg et effektivt insektsmiddel for å beskytte deg mot mygg, flått og andre plagsomme kryp.

Anbefalinger og tips for å pakke og organisere tingene til skogturen

Når du pakker og organiserer tingene dine for skogsturen, er det noen anbefalinger og tips som kan være nyttige:

 • Pakk lett: Prøv å begrense mengden utstyr du tar med deg for å unngå unødvendig vekt. Velg multifunksjonelt utstyr som kan brukes til flere formål.
 • Pakk i vanntette poser eller sekker: Bruk vanntette poser eller sekker til å organisere og beskytte utstyret ditt mot fuktighet. Dette inkluderer klær, sovepose og elektronikk.
 • Ha en pakkeliste: Lag en pakkeliste på forhånd for å sikre at du ikke glemmer noe viktig. Sjekklisten bør inkludere alle de nødvendige tingene nevnt tidligere.
 • Distribuer vekten jevnt: Fordel vekten av utstyret jevnt i ryggsekken din for å oppnå bedre balanse og komfort under turen.
 • Tenk på tilgjengelighet: Plasser de mest brukte tingene, som kart, kompass og snacks, i lommer eller rom på utsiden av sekken for enkel tilgang uten å måtte grave deg gjennom alt utstyret.

Konklusjon

På en skogstur er det viktig å være godt forberedt og ha med seg de riktige tingene. Denne artikkelen har presentert syv essensielle gjenstander som alltid bør være med på en skogstur. Ved å følge disse tipsene kan man sikre seg en trygg og behagelig opplevelse i naturen.

Først og fremst er det viktig å ha riktig bekledning, inkludert gode sko, regntøy og varme klær. I tillegg bør man ha med seg en solid ryggsekk for å bære alt utstyret. Videre er det viktig å ha kart og kompass tilgjengelig for navigasjon, samt en førstehjelpsutstyr i tilfelle uhell skulle skje. En god kniv og en pålitelig lykt er også avgjørende verktøy å ta med på turen.

Ved å pakke disse syv essensielle gjenstandene vil du være godt utrustet for en vellykket skogstur. Husk også alltid å sjekke vær- og føreforhold før du legger ut på tur, samt respektere naturen og etterlate den slik du fant den. God tur!

 • Roger Hansen

  Hei! Jeg er Roger Hansen. Fra jeg var liten har jeg alltid følt meg hjemme ute i naturen, enten det er på en fjelltur eller ved et bål under stjernene. Friluftsliv er ikke bare en hobby for meg – det er en lidenskap. Jeg elsker å dele mine erfaringer og tips med andre, og håper at mine artikler her på Teltlivet inspirerer deg til å ta et steg nærmere naturen.

Leave a Comment